Profiel

Mijn profiel als Verkoop en Service professional

Wat is mijn profiel?

Mijn vak is internationale business development: het ontwikkelen van industriële service business, product marketing en verkoop van kapitaalgoederen.

Ik zorg dat technische bedrijven klantgericht zijn en verkopen. Mijn kracht is het geven van structuur aan samenwerking en organisatie. Mijn basis als bestuurskundige helpt daarbij. Ik zie de grote lijnen en ook de belangrijke details, neem initiatief, geef richting en zal strategie vertalen naar dagelijkse acties en andersom.

Wat is mijn ervaring?

Mijn ervaring is algemeen management, het verkopen van kapitaalgoederen (hightech defensie- en luchtvaart elektronica, software-dominante verkeersmanagement systemen voor scheepvaart en luchthavens, compressie-systemen voor raffinaderijen en machines in de voedselindustrie) en het ontwikkelen van business door het leveren van betere en innovatieve services op de installed base. Deze ervaring is opgebouwd bij kleine en (middel)grote bedrijven in internationale markten. Na een overname heb ik me bewezen in een corporate structuur bij het Schots-Amerikaanse moederbedrijf. 

Behalve een business leider en manager, ben ik een gediplomeerd business coach en mentor.

Wat nog meer?

Naast mijn bestaan als manager en coach maak ik in mijn vrije tijd muziek, schilder ik, fiets ik op mijn MTB, ski, zeil, zwem, en ben ik bestuurslid van een stichting voor studentenhuisvesting en actief in een hockeyclub.

Beschikbaar als Chief on Demand

Als Chief on Demand werk ik zelfstandig en op flexibele basis omdat ervaring vooral waarde heeft als deze breed wordt gebruikt en bijdraagt. Door te werken voor diverse organisaties blijf je bovendien ook zelf leren en jezelf ontwikkelen.

Mijn profiel samengevat:

  • >30 jaar ervaring in strategie, verkoop en service
  • Down-to-earth
  • Verbindend
  • Praktische aanpak
  • Gediplomeerd coach en mentor (ILM-7)

Wat zegt men over mijn bijdrage?

Contact

Maarten Wijnheijmer

+31(0)651183872

maarten@savigon.nl