Terugblik op een goede start

Terugblik op een goede start

Het eerste jaar Savigon

Terugblikkend op een goede start. Zo vier ik deze maand het eerste bestaansjaar van Savigon Management & Ontwikkeling. Als Chief on Demand, Adviseur en Coach leverde ik een bijdrage aan diverse maakbedrijven en aan universiteiten.

Voorbeelden van de diensten die ik na een eerste jaar als Savigon lever zijn:

Het definiëren én uitvoeren van een turnaround strategie. Als Chief on Demand ben ik de eindverantwoordelijke algemeen manager van een lokale vestiging van een internationaal bedrijf. Zo ben ik deel van het team voor zo lang en voor zoveel tijd per week als nodig is om samen de ingezette veranderingen voor elkaar te krijgen.

Het delen van de best practices van B2B verkoop management. Vanuit ervaring help ik directies en verkoopteams om de business te begrijpen vanuit het perspectief van de klant door hands-on faciliteren van verbetertrajecten. Door het aandragen van een aanpak die haar nut elders heeft bewezen.

Het ontwikkelen van een servitization strategie en concept. Het toepassen van de servitization theorie in de praktijk. Zo directies en teams helpen om servitization voor elkaar te krijgen. Met een praktische en pragmatisch aanpak. Wat is relevant? Wat is haalbaar? En vooral: waar te beginnen?

Het coachen en begeleiden van MSc studenten. Het delen van ervaring met een ambitieuze nieuwe generatie. Met hen reflecteren hoe kennis te gebruiken in de praktijk.

Hands-on ondersteuning van maakbedrijven en onderwijs

Dit eerste jaar was ook een test. Een test of mijn wens om projecten bij maakbedrijven te combineren met onderwijstaken haalbaar zou zijn. Die test lijkt geslaagd. De combinatie is juist heel waardevol.

Ik zie er dan ook naar uit om dit jaar het avontuur als zelfstandig Chief on Demand te vervolgen met bestaande en met nieuwe klanten, en om als docent/coach studenten te ondersteunen.

Met dank aan u!

Het was een druk, intensief en vooral mooi eerste jaar met veel nieuwe inzichten én perspectieven.

Graag dank ik mijn klanten, mijn netwerk en mijn partners Triceps en de Universiteit Twente voor hun vertrouwen en samenwerking. Daarmee werd deze goede start van Savigon mogelijk!

info@savigon.nl / +31(0)651183872 / contactgegevens