Workshops

Van ambitie naar strategie en resultaat

Van ambitie naar strategie

Strategie is het plan om een doel te bereiken.

In B2B Sales is het doel vaak zoveel mogelijk te verkopen tegen een zo mooi mogelijk prijs. Voor Service is het doel meestal om een zo groot mogelijke opbrengst te halen uit het potentieel van de Installed Base. 

Dat lukt alleen indien de organisatie begrijpt wat klanten willen en wat zij nodig hebben om hun ambitie te realiseren. En dat lukt vooral als de organisatie een heldere ambitie heeft om relevant te zijn voor de klant en om aan het succes van de klant bij te dragen.

Van ambitie naar strategie en resultaat. Dat lukt als plan haalbaar is. Om verkoop en service teams te helpen een goed plan te maken bied ik twee workshops: van strategie naar resultaat en installed base selling als B2B service strategie.

Van strategie naar resultaat

Een workshop om allereerst een heldere ambitie en doelen te stellen. Om vervolgens strategische projecten te selecteren, op haalbaarheid te testen, prioriteiten te kiezen en tot slot uit te werken tot een uitvoerbaar plan.

De sleutelvraag is  “what has to be true?” om de ambitie en doelen te bereiken. Deze vraag kan worden beantwoord door klanten, partners en expertise in het bedrijf, of getoetst aan “best practices” in de markt.

De workshop is gespreid over een aantal dagen, waarbij teams tussentijds werken aan opdrachten. 

Eventueel kunnen strategische vragen worden uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Twente, waarbij master studenten door mij en hun universitair docenten worden begeleid en gecoacht.

Installed base selling als B2B service strategie

Een eendaagse workshop hoe op een gestructureerde manier een zo groot mogelijke omzet uit de installed base te realiseren.

De workshop behandelt principes, praktische methodes en “best practices” van de installed base selling benadering.

De workshops breng ik mee als Chief on Demand of kunnen als aparte dienst worden aangeboden.

info@savigon.nl / +31(0)651183872 / contactgegevens